Vores humør kan påvirkes af mange ting. Også af den kost, vi spiser. Især B-vitaminerne B6 og niacin har betydning for det gode humør. Et utilstrækkeligt indtag over længere tid vil ofte resultere i nervøsitet, irritation og i værste fald alvorlige depressioner.
Heldigvis er problemet ikke større, end at det kan spises væk. Kød er den vigtigste kilde, da kroppen selv kan danne niacin ud fra aminosyren tryptofan, der forekommer i de fleste kødtyper.
Det er dog ikke kun B6-vitamin og niacin, der kan påvirke humøret i en positiv retning. Undersøgelser viser også, at spiser du hurtigtoptagelige kulhydrater, som findes i bl.a. kogte kartofler og franskbrød, så øges blodets serotoninindhold. Dette hormon kan, via en påvirkning af bestemte centre i hjernen, højne humøret.
Protein tilskrives en lignende effekt. Her er det dog hormonet dopamin, der går ind og gavner humøret.
Endelig sparker B-vitaminet thiamin humøret i vejret. Og så kan det oven i købet forbedre ens reaktionstid.
Thiamin fås i tabletform, men størst effekt opnår du ved at spise dig til det.

Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.