De sundeste:
Alle former for frugt og grønt
fordi plantefenoler isoleret set har vist sig ikke at have nogen større antioxidativ effekt i menneskekroppen. Men det er stadig et faktum, at frugt og grønt beskytter dig mod fx kræft og hjertesygdomme, bl.a. fordi de indeholder kostfibre og vitaminer. Du bevarer bedst vitaminerne ved at spise dine grønsager som råkost.Få masser af vitaminer fra broccoli, grønkål, hyben, peberfrugter og solbær, og tank kostfibre med ærter, pastinakker og pærer.
Tomater og gulerødder
som blandt andet indeholder carotenoider. De omdannes nemlig i kroppen til provitamin A, som beviseligt er godt for dit syn, ligesom seriøs forskning fra universitetet I Düsseldorf har vist, at lycopen, der er et carotenoid, beskytter din hud mod farlig UV-stråling.Da carotenoider er fedtopløselige, kan du bedre optage dem ved at lade tomater og gulerødder indgå i supper og sammenkogte retter i stedet for at spise dem rå.
Nødder, æg og planteolier
fordi de indeholder alfa-tokoferol, et E-vitamin, der er nødvendigt for de fedtmembraner, der omgiver vores nerveceller, og for at hele vores neurologiske system kan fungere optimalt.Særligt mandler, rapsolie og hasselnødder er rige på E-vitamin.

Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.