søndag den 26. februar 2012

Tab dig med med denne lækre dessert

Uuuhm, det kan lade sig gøre at tabe sig, selvom man engang imellem sætter tænderne i dessert. Vægttab er noget, der foregår i hovedet, mener stjernekok nemlig.

Ofte forbindes vægttab med forbud og kedelig mad. Men ifølge gourmetkok Steen Soelberg kan man godt sætte chokoladedesserter på bordet og samtidig tabe sig. Kodeordet er mindre madorgie og mere bevidsthed.
-Vægttab foregår oppe i hovedet, ikke i maven. Derfor handler det om at blive mere bevidst om, hvad du spiser og kommer i retterne. Så er det nemmere ikke at øse en masse op, men i stedet at nyde i små doser. Og så kan du godt få chokolade og tabe dig," siger Steen Soelberg, der er køkkenchef på Samsø Højskole.




Han har en baggrund hos bla. den Michelin-belønnede restaurant La Crevette under Nimbs Restauranter i København.

Steen Solbergs anderledes tilgang til slankemad er med til at sikre store vægttab blandt kursisterne på Samsø Højskole. Sidste år tabte de sig tilsammen 1300 kilo, hvilket i gennemsnit svarer til over otte kilo pr. person.

Man skal ikke lideSteen Soelberg har således en anderledes tilgang til vægttab. Ifølge ham behøver sund mad ikke være kedelig og forbundet med lidelse.

-Hvis man skal vælge sundt i køkkenet hver dag i stedet for at falde i junkfood-fælden, kræver det, at maden ser indbydende ud, smager lækkert og er nem at lave. Derfor nytter det for eksempel ikke med frikadeller i ovnen. I stedet steger jeg mine i lidt olie på panden, så de får en lækker skorpe og smager af noget, siger Steen Soelberg,

I samspil med livsstilskurser, motion og individuel coaching hjælper tilgangen i køkkenet kursisterne på Samsø Højskole til at lægge deres liv om. På den måde holder vægttab og fornyet livsglæde ikke kun højskoleopholdet ud.

Knap så syndig dessertDR Sundhed har bedt Steen Soelberg om et bud på en raffineret dessert, som man godt kan spise og samtidig være på kur:

Hvid syrnet chokolade mousse fyldt i chokoladerør anrettet i rabarber suppe pyntet med chokolade twill med pis tagenødder.
Det skal du bruge:(4 pers)
-120 g hvid chokolade ( smeltes i vandbad )
-4 dl cremefraiche 9 %
-1 stk. appelsinskal ( rives og kun det gule skal )
-1 spsk. appelsinsaft
-1 stang vanilje (kornene)

-5 dl vand
-500 g rabarber
-Sød (flydende sødemiddel)
-1 stang vanilje

Chokoladerør:
-plastplade ( kan købes i specialforretninger)
-elastikker
-120 g mørk chokolade min 70 %
-20 g hvid chokolade

Sådan gør du:
Til chokoladerør: Smelt den hvide og mørke chokolade hver for sig. Stryg med pensel en stribe hvid chokolade på midten plastikken og lad den tørre lidt. Stryg derefter med pensel hele plastiken over med mørk chokolade lad den størkne en smule, men den skal ikke tørre helt. Rul derefter plastikken sammen til et rør og sæt elastik om. Stil røret i køleskabet, når chokoladen er helt størknet, fjernes plastikken, og så fyldes den hvide chokolademousse med sprøjtepose ned i chokoladerøret. Rørene stilles på køl igen.

Hvid chokolade mousse: Cremefraiche piskes lidt, vaniljekorn, appelsinskal og saft røres i. Smeltet hvid chokolade røres hurtigt i - og moussen er klar til brug

Vand, rabarber og vanilje koges op smages til med Sød til den ønskede sødme er opnået. Suppen sigtes gennem et kaffefilter, suppen afkøles i køleskab

Chokolade-twill: På stift plastik påsmørers smeltet chokolade, drysses med pistage nødder chokoladen hærder op og er klar til at trække af plastikken.

Anrettes i midten af en stor dyb tallerken sprøjtes en lille top af hvid chokolademousse,herefter hældes suppen, ca.1 dl., nænsomt op uden at dryppe på kanten, chokoladerøret rulles ud af plastikken og anrettes på chokolade moussen chokoladetwill anrettes til sidst.

Steen Soelbergs tips til et slankere liv
1. Der er ikke noget galt med mormors mad, det er mængden, du indtager.

2. Spis med hjernen og ikke med maven.

3. Spis langsomt, mæthedsfornemmelsen kommer et stykke tid efter du har indtaget maden

4. Spis rodfrugter hver dag, bag dem, steg dem, braiser dem , det er nemmere end du tror.

5. Spis groft brød spring smørret over

6. Spis fisk en til to gange om ugen. Fisk skal behandles med omhu, får fisken for meget er den ødelagt.

7. Spis suppe en gang ugentligt,det er hurtigt og nemt , det drøjer ikke kun på kalorier også på økonomien

8. Sund mad er ikke nok. Det skal kombineres med motion. Du skal svede mindst en gang om dagen.



Kilde: DR sundhed

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.